Poradna - Bolesti zad

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Záda

Tatínek upadl a něco si udělal se zády. Hodně ho to bolelo, ale k doktorovi jít nechce. Teď mezi svátky tam prý nikdo nebude a po Novém roce už ho to bolet nebude. Co si o tom myslíte? Děkuji také za způsob, jak mu vysvětlit, že by bylo dobré si k doktorovi dojít.

Odpovědi na otázku

stejný,jako moje mamča...musíte na něj zhurta,jinak neposlechnou
No určite k lekárovi nech to vyšetrí môže to byť vážne
Pokud nemá nic zlomeného,jen si záda narazil zkuste Koňskou mast ,je chladivá i hřejivá.
Určitě ho dovléct k lékaři, mohl by později litovat...jistota je jistota, zatím mazat bylinnými gely
Určitě k lékaři a zatím jsou i masážní gely a můžete zkusit i koňskou mast nebo opodeldok.
bylo by třeba jít k lékaři,i když se to může zlepšit,chce to rentgen
starší lidé už mají křehké kosti a úlomky mohou nenávratné poškodit míchu - prostě naložit do auta a odvézt k lékaři
natiierajte miesto fix kremon .. V mnohých prípadoch sa úľava dosiahne v priebehu niekoľkých minút .. ak to nezaberie tak uz potom navstivte odborneho lekara
zkuste léčivé polštáře plněné šlupky z pohanky nebo peckami třešní, dávají se na minutku do mikrovlky a pak přikládají na bolestivá místa
jsou hřejivé náplasti a nebo mě zabírá na jakoukoliv bolest priesnitzová mast
zkuste ho přemluvit k lékaři na rentgen
Existují náplasti na bolest zad, jsou i hřejivé, které místo prohřívají. Koupíte v lékárně a je to dobré tak ať tatínek vyzkouší.
Skús sa opytat v lekárni a kúpiť nejakú masť napríklad fastun gel alebo niečo podobné,urcite to pomôže.
Zkuste mazat ibalginovou mastí a byt k tomu v klidu Pokud by to nepomohlo tak jít k lékaři.
Pokud tatínek nechce k dotroru,tak záda chladit a mazat kostival.mastí.Po Novem roce jestli to bude ješte bolet,určitě zajit k lekaři
Musíte ho přesvedčit.
Myslím, že pokud ho to bude bolet, že si dá říct a k lékaři ho dostanete...:-)
No jestli nechce k doktorovi, tak zatím záda namažte nějakým chladivým krémem... pokud záda bolí stále, tak k doktorovi musí.
Prostě použijte argumenty... Jste jeho dcera, ne?
Se staršími je to fakt těžké, ale asi bych trvala na ošetření
Vím o čem mluvíte,taky se starám o mámu a ta nerada k lékaři.Určitě by bylo vhodné zajít k lékaři,záda zrentgenovat.Zkuste mazat ibalginovou mastí nebo fastum gelem,heparoid je výborný na modřiny,poranění.Držím palce ať ho přemluvíte .
to je těžké, starší lidi to tak mají, můj otec je to samé. zkuste mu naraženinu natíret kostivalovou mastí a pokud se mu neuleví, určitě si sám k doktorovi dojde. jen musí získat pocit, že tam chce jít sám ze své vůle.Zkuste mu trochu zahrát na city .-)). někdy to pomůže.
Tatínka bych respektovala a počkala týden. Když ho to bude stále bolet, jiště nebude problém ho přemluvit.
Osobně si myslím, že by bylo opravdu dobré záda zrentgenovat a ověřit stav věci. Pak se zeptat na názor odborníka. Ikdyž je pravdou, že rada na naraženinu je klid na lůžku, na zlomeninu také a na nalomené také. Takže... pokud tatínek vydrží to bolení, tak to asi tak strašné nebude. Nevím. Přesvědčování starších rodičů je velmi obtížné. Mají většinou svoji hlavu a neradi své názory mění. Ale nevzdávala bych to a zkoušela to dál. Držím palce. :-)