Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Discitis - zánět meziobratlové ploténky, NS

Dobrý den,chci se zeptat jak se projevuje zánět ploténky a jak se liší od výhřezu ploténky? Mravenčí u zánětu také noha? Jak se léčí? Děkuji Lucie

Odpovědi na otázku

No jo studentka.Stejné jako doktoři.Přál bych si, aby vás to felčaři potkalo.Pak by jste neopakovali nesmysli a ještě obecně.Na to není lék.Pouze klid, nezatěžování a držet si váhu a jít s ní dolů..Zkoušejí to na pokusných králících bez úspěchu.Prášky zaberou ale musíte být bez aktivity, jinak riskujete vleklé problémy i jinde.Rehabilitace?Ta se provádí až po 3/4 odeznění a pomůže zřídka.Operace?Ta je vždy na invaliditu.Cvičení a chůze tak 3-6 km denně?Ta pomáhá na odeznění.Pokud je nesnesitelná bolest, pak se nelze pohybovat.Zánět je příznak výhřezu ploténky který se nedá léčit.Pouze odstranit a nahradit umělou.Někdy léčba pomůže, ale vždy se problémy vrací.Problémy jsou však stálé i když občas.Doktoři jsou v podstatě podvodníci a málokterý vám řekne pravdu o stavu nemoci. Spíše střílí od boku své a psané rozumy, ale to je vše.Tohle nelze ze zkušenosti popřít.Vše je o penězích a oddálení nemoci.
Discitida jakožto zánětlivé onemocnění se kromě bolesti může projevovat i horečkou a zchváceností. Léčí se buď konzervativně - omezením pohybu a podáním antibiotik, nebo operačně, pokud se vytvoří ohraničený absces. Bolest při výhřezu ploténky bývá náhlá, například po zvedání těžkého břemene. Je vnímána jako bodnutí do zad, později se mění v tupou s vyzařováním do dolní končetiny. Může se však projevovat individuálně, někdy i bez příznaků. Záleží také, o který úsek páteře se jedná. Výhřezy bývají nejčastěji v oblasti bederní. Pro diagnostiku se využívají zobrazovací metody. Postup léčby může být opět konzervativní nebo operační.